Praegus en Access42 gaan testpartnership aan

Praegus en Access42 maken bekend een intensieve samenwerking te zijn aangegaan met als doel de discipline (cyber)security te integreren in de bestaande dienstverlening op gebied van testen binnen de software development lifecycle.

Naast performance- en functionele (regressie)testen ontstaat er een toenemende vraag naar security testen. De samenwerking biedt een uitgebreid dienstenpalet, dat zorgt voor ondersteuning in kwaliteitsborging vanaf de eerste stappen in de development fase tot aan het in productie nemen van een applicatielandschap dat ook nog eens veilig is. Zo worden bijvoorbeeld tijdens de performance testen automatisch de meest kritische kwetsbaarheden voor (web)applicaties (OWASP top 10) getest. Dit zorgt voor een snelle, betrouwbare en veilige (online) applicatie.

“We zijn blij met deze samenwerking en trots dat Praegus ons als strategische partner gekozen heeft. Voor Access42 betekent deze samenwerking een vroegtijdige en langere betrokkenheid bij onze gezamenlijke opdrachtgevers. Op deze manier zijn we in staat om vanaf de tekentafel tot aan het in productie nemen van de applicatie te ondersteunen bij zowel de applicatiesecurity als de security van de onderliggende infrastructuur. Nu vinden deze testen vaak achteraf plaats als een omgeving al in productie is genomen, terwijl juist veel winst te behalen valt als dit al eerder in het proces gebeurt. We zien deze samenwerking met veel vertrouwen tegemoet”, aldus Ronald Kingma, Technisch Directeur/ CTO Access42.

Marte van Balen-Zonderland, Directeur Praegus, geeft aan: “Al geruime tijd waren wij op zoek naar uitbreiding van onze diensten op gebied van security testing. Daarvoor wilden wij alleen samenwerken met de topspecialisten binnen de (cyber)security markt, die zich reeds bewezen hebben en een sterke, betrouwbare naam hebben opgebouwd. In Access42 zien wij hiervoor de partner die we voor ogen hadden. We staan te trappelen om gezamenlijk onze klanten te kunnen voorzien van een zeer uitgebreid palet aan functioneel-, technisch- (testautomatisering), performance- én security testen.”

Intussen hebben beide bedrijven niet stil gezeten en een concept ontwikkeld waarmee klanten snel, eenvoudig en volledig geautomatiseerd hun regressie-, performance- en security kunnen testen. “We maken technische testen en (cyber)security toegankelijk voor iedereen”. Daarnaast huisvesten de bedrijven zich gezamenlijk in één pand.