Apple test gezondheidszorg software met hulp

In zijn nieuwe strategie om groot te worden in gezondheidszorg laat Apple zich door de hele wereld ‘helpen’. De Nederlandse zorginnovator Lucien Engelen is één van die helpers. Lucien Engelen is een van de inmiddels vele mensen over de hele wereld die nieuwe software van Apple test, nog voor die op de markt komt. De Directeur van het REshape Center van het Radboud Universitair Medische Centrum in Nijmegen draagt zo bij aan de ontwikkeling van de zorgdivisie van Apple, en Apple weer aan die van het REshape Center.

Zorg en fitness zijn de nieuwe poten die Apple heel nadrukkelijk onder zijn bestaande business van iPod, iPad, iMac en iPhone schuift. Bestuursvoorzitter Tim Cook – zelden spraakzaam en zeker niet als het over de toekomst gaat – zei het dit voorjaar nog in Nederland: de grootste maatschappelijke efficiencywinst is met behulp van bedrijven als Apple te bereiken in de zorg. In een Amerikaans maandblad zei Cook onlangs: ‘Onze strategie is dat we u willen helpen in ieder onderdeel van uw leven.’

Lees hier meer.