SQS Partner in Education van Fontys

SQS Benelux wil het vak softwarekwaliteit dichter bij studenten brengen. Daarom is het softwaretestbedrijf verheugd dat het is kunnen toetreden tot de Partners in Education (PiE) van de Fontys Hogeschool ICT.
Gedurende de opleiding komen studenten en partners veelvuldig met elkaar in contact. “Ik zie het als onze taak om toekomstige professionals op de hoogte te brengen van ontwikkelingen in ons vak, zodat hun opleiding goed aansluit op wat onze branche nodig heeft”, zegt managing director Wilbert van den Bliek van SQS Benelux.
De IT-sector in ons land kent een krappe arbeidsmarkt. De wereld draait echter steeds meer op software. Veel bedrijven worden IT-organisaties, waar bijna alles geautomatiseerd is. Om te zorgen dat iedereen bijvoorbeeld veilig kan bankieren en dat apps altijd werken, zijn er veel IT-professionals nodig.

In het samenwerkingsverband staat co-creatie van het onderwijs centraal. De intentie van het PiE programma is om de praktijk direct aan de theorie te koppelen en hiermee betekenisvoller onderwijs te verzorgen voor studenten. Hierdoor krijgen ze aantrekkelijker onderwijs met echte praktijkvoorbeelden en sluit de opleiding beter aan bij het werkveld.

In het geval van SQS doen specialisten van het bedrijf onder meer een code review op een opdracht die studenten in het tweede jaar moeten uitvoeren. In teamverband moeten studenten op een Agile manier een spel ontwikkelen. Van den Bliek: “Softwarekwaliteit is dan erg belangrijk.’’

Om Agile skills te ontwikkelen heeft SQS ook een eigen seriously fun game, Agile Accelerator, ontwikkeld. In dit spel zitten deelnemers zelf aan het roer en bepalen ze zelf hoe het spel tussen business, ontwikkelaars en testers gespeeld wordt. Het spel is bij uitstek geschikt voor Scrum Masters, Product Owners en professionals die in DevOps teams werken.