Slecht getest

Jacob Spoelstra heeft ooit eens een diervriendelijke muizenval gekocht. Toen hij vroeg aan de medewerker van de bouwmarkt wat er zo diervriendelijk aan was, zei hij dat de val niet was getest op proefdieren. Waarop Jacob zich afvroeg: Op wie hebben zie die vallen dan wel getest? Knuffelberen?

Alles moet tegenwoordig getest zijn. Zelfs shampoos zijn dermatologisch getest. ‘Dermatologisch getest’ betekent dat de fabrikant het product op vrijwilligers heeft getest. Waarschijnlijk hebben een stel studenten hun haar ingezeept en gekeken of de shampoo wel schuimt en je na een tijdje niet met een half pak Brinta op je schouders loopt.

Software wordt uiteraard ook getest. Sterker nog, er is een speciale groep mensen die zich daar mee bezig houdt: Testers. Volgens een artikel, dat deze week op de Computable-site stond, bestaan er nogal wat misverstanden over testers. Jacob vat ze kort voor u samen: ze zijn duur, saai, vervelend en eigenlijk overbodig. Nu kent hij veel testers en Jacob herkent ze totaal niet in die misverstanden.

Lees hier het hele artikel van Jacob.