Overdraagbaarheid van testgevallen

Helaas ziet Eugene Derksen nog maar al te vaak ‘draken’ van testontwerpen voorbij komen in mijn vak. Zo’n testontwerp is vaak ontstaan door grote delen uit een functioneel ontwerp middels een testtechniek anders op te schrijven in logische testgevallen.

Hierna wordt er met behulp van de aangemaakte fysieke data een fysiek testontwerp gemaakt dat beschrijft in welk veld op het scherm welke waarde dient te staan uit de verzameling testdata, welke knoppen er ingedrukt moeten worden en/of welke jobs er gestart moeten worden. Dit levert enorme testontwerpen op waarvoor urenlang wordt gespecificeerd. Daaropvolgend is er nog het onderhoud, want bij wijzigingen in bijvoorbeeld het datamodel, de schermopbouw, de functionaliteit, et cetera moet het testontwerp aangepast worden. En dat terwijl de testuitvoering vaak in slechts een fractie van de tijd is volbracht.

Lees hier de rest van het artikel van Eugene.