Windows 10 bezorgt constant testwerk

Zakelijke gebruikers die upgraden naar Windows 10 halen meer in huis dan alleen het nieuwste platform van Microsoft. De overgang naar Windows-as-a-service brengt meer met zich mee.

De komst van Windows 10 luidt voor Microsoft ook een overstap in. De softwaremaker hanteert voor zijn nieuwste (en qua nummering laatste) besturingssysteem niet langer het maandelijkse ritme van Patch Tuesday. In plaats van elke maand updates, fixes en patches uit te brengen, gaat Microsoft over op constante verbeteringen door updates sneller uit te brengen.

Overslaan levert extra controlewerk op, om securityniveaus te handhaven, en kan bij de daaropvolgende release extra testwerk met zich meebrengen. In de praktijk is dit al aan de orde wanneer bedrijven een nieuwe versie van Windows overslaan, bijvoorbeeld om van XP naar 7 te gaan, of van 7 naar 10. Vanwege de ontwikkelingen in het besturingssysteem brengt een versie overslaan veel verschillen en dus migratiewerk met zich mee.

Netjes bijblijven met elke release betekent echter ook extra testwerk, vooral door het opgevoerde en onregelmatige updatetempo voor Windows 10. Gartner-analist Jump stelt dat bedrijven zich dus moeten opmaken om nieuwe releases van Windows 10 op regelmatige basis te testen en eventueel te implementeren. Daar moet niet alleen de interne beheerorganisatie toe in staat zijn, maar ook de eigen developers indien bedrijven zelf software ontwikkelen of onderhouden.

Lees hier meer.