Hackers testen beveiliging van het Pentagon

Een eerste groep hackers mag proberen om het Amerikaanse ministerie van Defensie plat te leggen, en ze kunnen er nog geld mee verdienen ook. Onder de naam Hack the Pentagon gaan de vooraf geselecteerde hackers aan de slag met publieke delen van het Amerikaanse Department of Defense, beter bekend als het Pentagon. Het is dus niet zo dat de deelnemers een handleiding met de interne veiligheidsstructuur mee naar huis krijgen.

Het programma is vergelijkbaar met de vele bug bounty programs waarover technologiebedrijven al een tijdje beschikken. Via deze programma’s worden ethische hackers beloond indien zij een ernstig lek rapporteren. Het Pentagon heeft een ‘prijzenpot’ van 150.000 dollar.

Het Pentagon kondigde zijn plannen begin maart aan. Eind maart kwam er plots een oproep naar geïnteresseerden en daaruit werd een selectie gemaakt. Zo mogen de hackers geen crimineel verleden hebben en moet het gaan om Amerikaanse burgers. Wie zonder toestemming de systemen probeert te kraken is dus nog steeds strafbaar.

Toestaan dat externe hackers je site, software of dienst is al een tijdje gangbaar bij technologiebedrijven. De redenering is dat zulke externe vrijwilligers een andere kijk of andere specialisaties hebben rond security en zo soms fouten vinden die het Pentagon zelf niet (of later) zou hebben ontdekt.

Bron: Executive-people