SQS rust medewerkers uit met testttool

SQS rust al haar professionals uit met de nieuwe testmanagementtool Qallisto. De tool is door de softwarespecialist zelf ontwikkeld en sluit aan op Agile werkwijzen met de inrichting in iteraties en het gebruik van een Scrumboard.

“Veel organisaties werken in Agile omgevingen en met de uitbreiding van testtools ondersteunen we enerzijds onze medewerkers en verhogen we anderzijds de productiviteit”, zegt delivery director Mischa Maliepaard van SQS Benelux. “Voordeel van de tool is dat er geen ingewikkelde installatie nodig is op klantnetwerken. Qallisto is helemaal webbased. De tool is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en makkelijk te bedienen voor zowel testmanagement als analyse. De tool dwingt een bepaalde werkwijze af, waardoor iedereen in een project op uniforme wijze werkt en integratie naar testautomatisering gemakkelijker verloopt.”Organisaties die zelf geen testtooling in huis hebben, profiteren van de uitbreiding van de gereedschapskist van de SQS-professionals. Maliepaard: “Het is gratis als onze eigen mensen de tool gebruiken. Medewerkers van buiten betalen licentiekosten. Die kosten liggen overigens beduidend lager dan voor andere testtools.

”Qallisto ontwikkelt door. Op dit moment werkt het development team aan een module voor defectmanagement en interfacing met externe automatiseringstools. Door deze interfacing worden testcases in Qallisto direct gelinkt met de testautomatisering en worden de resultaten van de automatische tests direct gerapporteerd in het dashboard van Qallisto. Die oplevering is later dit jaar.