Zo slordig gaan bedrijven met gegevens om

De beveiliging is bij veel bedrijven zo beroerd geregeld dat de kans groot is dat gevoelige informatie van klanten op straat belandt. Volgens IT-consultant en ethisch hacker Sijmen Ruwhof moeten bedrijven hun beveiliging beter testen. Computers en netwerken beveiligen is voor bedrijven erg lastig. Je verdient er nu eenmaal niks mee en lang niet iedereen heeft de nodige expertise in huis. Ook grote bedrijven niet, ontdekte het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Wandera.

Wandera maakte deze week bekend dat de mobiele websites van zeker zestien grote bedrijven, waaronder Aer Lingus en EasyJet, informatie naar hun server sturen zónder die te versleutelen. Op die manier bestaat het risico dat de persoonsgegevens en creditcardgegevens van de klanten in handen vallen van derden. Een ander ernstig lek ontdekte IT-beveiligingsconsultant Sijmen Ruwhof bij toeval toen hij voor zichzelf een nieuw telefoonabonnement ging afsluiten bij Phone House. De winkel in Utrecht, gevestigd in een filiaal van Media Markt, bleek erg onvoorzichtig om te gaan met wachtwoorden.

Lees hier het hele bericht.