Call for Papers TestNet Voorjaarsevenement

De Call for Papers voor het voorjaarsevenement van 2016 is vanaf geopend en heeft de titel meegekregen “Verbreed je basis: nieuwe vaardigheden voor testers!”. Rini van Solingen refereerde in de afsluitende keynote van het TestNet najaarsevenement 2015 aan het einde van het testvak. ‘Wat je in vier weken kunt leren, kan nooit een vak zijn’, stelde hij prikkelend. Maar is dat zo?

Het gros van onze kennis doen we echter pas in het werkveld op. Er zijn vele tools, technieken, vaardigheden, trucs, aanpakken die niet typisch voor het testvak zijn, maar die ons in staat stellen om ons werk beter te doen. Daarnaast is het testvak, of het nu gaat om functioneel, performance-, security- of andere testvariëteiten, constant onderhevig aan trends in de markt, waardoor de kennis van de context waarbinnen we ons werk uitvoeren, constant verandert.

Het TestNet voorjaarsevenement 2016 gaat over alle zaken die je niet in je basisopleiding krijgt, maar die ons desondanks vormen en versterken als tester. De complete call for papers vind je op de TestNet website. Daar vind je ook de templates voor inschrijving. De inzendingstermijn sluit op 24 januari.