TestNet Noord thema-avond Securitytesten

In Haje Heerenveen organiseert TestNet Noord op 9 september een thema-avond over het testen van security. Binnen VCD is recent de hele divisie Healthcare gecertificeerd voor ISO27001, een standaard voor informatiebeveiliging. Rob Smit is information security manager, en vertelt meer over deze norm, onder andere wat deze voor het testen in de dagelijkse praktijk betekent.

Edward van Deursen (security expert binnen Sysqa) heeft gemerkt dat veel testers security op een of andere manier uit de weg gaan. Men vindt dat men er onvoldoende van weet en dat het nogal technisch is. Dat laatste is in sommige gevallen waar terwijl het eerste over het algemeen erg meevalt. Edward maakt duidelijk dat je onbewust al veel security testen uitvoert. Op één of andere manier voert iedere tester wel testgevallen uit die een security kwaliteitskenmerk raakt. Met deze bewustwording kijkt hij verder naar het security testen. De presentatie voert langs de belangrijkste normen die voor iedere tester interessant zijn, en behandelt een aantal generieke security testgevallen die niet in een (regressie) testset mogen ontbreken.

Kijk op de TestNet website voor de agenda en om je aan te melden.