Security maakt smartwatches kwetsbaar

Onderzoek van HP toont aan dat smartwatches met een netwerk- en communicatiefunctie zeer gevoelig zijn voor cyberaanvallen. Volgens het onderzoek, uitgevoerd door HP Fortify – de security divisie van HP – bevatten alle geteste smartwatches aanzienlijke kwetsbaarheden. De kwetsbaarheden bestaan onder andere uit onvoldoende authenticatie, gebrek aan encryptie en privacy problemen.1 In het rapport biedt HP concrete aanbevelingen voor veilig gebruik van de smartwatch, zowel thuis als op het werk. Zo adviseert HP gebruikers om een smartwatch niet te gebruiken voor het openen van huizen, auto’s, etc. tenzij een sterke autorisatie wordt aangeboden.

Fabrikanten werken aan het toevoegen van de nodige beveiligingsmaatregelen in smartwatches. Ondertussen worden consumenten aangespoord om de beveiliging goed te overwegen voor het gebruik van de smartwatch. HP adviseert gebruikers de volgende maatregelen te nemen.