WiSHFUL project helpt ontwikkelaars bij testen

Het nieuwe EU-project, WiSHFUL, is een samenwerking tussen iMinds, IBCN, UGent en zes internationale universiteiten. Bedoeling is softwareplatformen en testfaciliteiten te ontwikkelen. Het WiSHFUL-project heeft als doel om draadloze innovatie met minder kosten en minder ontwikkelingsinspanningen te bevorderen.

In dit Europese project werken de partners samen aan de ontwikkeling van open en flexibele software- en hardwareplatformen, die in verschillende toepassingsgebieden gebruikt en hergebruikt kunnen worden. Dat moet rapid prototyping van innovatieve end-to-end draadloze oplossingen en systemen mogelijk maken in verschillende verticale markten.

Het team zal bovendien ook draagbare testbed-faciliteiten ontwikkelen, die gebruikt kunnen worden op eender welke locatie, met dezelfde controle als de vaste testbedden vandaag. Op die manier kunnen draadloze ontwikkelaars hun oplossingen gemakkelijker afstemmen op de reële omgevingen van hun gebruikers.

Via het WiSHFUL-platform kunnen draadloze ontwikkelaars hun geavanceerde draadloze netwerkoplossingen op elke schaal implementeren en valideren. Het project is deel van het Horizon 2020 programma van de Europese Commissie en zal gedurende drie jaar lopen, tot december 2017.

Bron: Engineeringnet