TestNet thema-avond: Agile in de praktijk

TestNet organiseert op donderdag 16 april een thema-avond met als thema “Agile in de praktijk”. Er worden twee presentaties gegeven over Agile in bijzondere contexten.

Continuous delivery – en testen dan?
Bart Bouwers vertelt over zijn ervaringen bij een grote pensioenuitvoerder naar aanleiding van het invoeren van Continuous Delivery en een Agile werkwijze. Daarbij legt hij de nadruk op de inpassing van Testen. Onderwerpen als testautomatisering, borgen van testkennis, value stream mapping, releaseorchestratie komen aan bod.

Agile in een niet-Agile context
Uit onderzoek blijkt dat complexiteit invloed heeft op het resultaat van een project. Zo is het toepassen van nieuwe technologie in het algemeen complexer dan het herbruiken van bestaande technologie. Het uitvoeren van een project bij meerdere vestigingen in meerdere landen is meestal ingewikkelder dan het uitvoeren van een project op een locatie.

Maar wat als meerdere ‘spanningsvelden’ bij elkaar komen zoals het doorvoeren van een Agile werkmethodiek in combinatie met verschillende locaties/culturen binnen een organisatie, in een project wat gestuurd wordt door externe regelgeving? Robert Boeve vertelt over zijn ervaringen met Agile in situaties die niet optimaal Agile zijn, en hoe je daar het maximale uit kunt halen.

Meer informatie en inschrijven via de TestNet website.