Vacature: (Senior) Test Engineer

Titel: (Senior) Test Engineer
Bedrijf: Stater
Standplaats: Amersfoort, Podium 1, 3826 PA
Contactpersoon: Fleur Hagens
Telefoonnummer: 06-46853377
Aantal uur: 40
Salaris: Marktconform

solliciteer-direct

=========================================

Jouw uitdaging
Als (senior) Test Engineer ben je verantwoordelijk voor het testen van de kwaliteit van de op te leveren software. Als Test Engineer ben je vanaf het opstellen van requirements tot en met de uitvoering van de gebruikers- en productie acceptatietesten, waaronder load- en performance testen bij de wijzigingen betrokken. Je beoordeelt de documenten met gebruikerswensen, beoordeelt de kwaliteit van de specificaties voor het ontwerp en ontwikkelt de (risico gebaseerde) testplannen. Om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde software voldoet aan het ontwerp en de gestelde richtlijnen, worden zowel handmatige als geautomatiseerde testen uitgevoerd. De resultaten op het gebied van voortgang en kwaliteit maak je inzichtelijk d.m.v. diverse rapportages en gegenereerde output. In deze uitdagende functie opereer je op het snijvlak klant, bedrijfsprocessen en IT processen, zoals wijzigingen in klant- en werkprocessen, systeemaanpassingen, -implementaties en conversies. Als senior in je vakgebied draag je bij aan de borging van de veranderingen binnen ons team. Wij gaan binnen Stater volledig werken volgens de Agile/Scrum ontwikkelmethode, het is een zeer grote pre als je daar veel ervaring mee hebt.

Je hebt intensieve afstemming met gebruikers en je werkt op projectbasis nauw samen met Software Engineers. De testafdeling bestaat uit circa 30 fte. Als Test Engineer werk je in opdracht van de projectleider als lid van een projectteam of multidisciplinair support team. Je ondersteunt de Teamleider bij het coachen en begeleiden van (junior) testers.

Wie ben jij?
Je bent een ervaren Test Engineer en kan de consequenties van de ontwerpen overzien, hoofd- en bijzaken scheiden en prioriteiten stellen in het werk. Als Test Engineer ben je een goede communicator en zichtbaar binnen het team. Je ziet het als een uitdaging om binnen een dynamische omgeving te acteren: inspringen op verschillende situaties en veranderingen. Je aanpak hierbij is pro-actief en zelfstandig. Coördinerende ervaring is een pré.

Verder heb je: 

  • Een afgeronde Hbo-opleiding (BI, HIO, BK);
  • Kennis van requirements en requirements analyse;
  • Kennis van en ervaring met het werken volgens TMAPNext en/of ISTQB, Agile methodieken, ITIL processen, Prince 2, Lean Management, Model Based Testing;
  • Kennis van en ervaring met het uitvoeren van Product Risico Analyse;
  • Kennis van en ervaring met testtools als ALM (Quality Center), ALM Business process Testing, CTE XL
  • Minimaal 6 jaar ervaring met software testing (TMap);
  • Ervaring met Quality Center, Quick Test Pro en/of loadrunner is een pre;
  • Kennis van en ervaring met hypotheekprocessen en –systemen is een pre.

Werken bij Stater N.V.
Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland. Wij ondersteunen bijna dertig procent van alle hypotheken in Nederland met ons unieke hypotheeksysteem. Of het nu gaat om hypotheekdiensten of ondersteunende diensten, wij nemen onze klanten graag zorg uit handen. Een loopbaan bij Stater biedt je een uitstekend perspectief in een open en betrokken organisatie. Onze kernwaarden zijn: Klantgericht, Samenwerken, Resultaatgericht, Ondernemerschap & Kostenbewustzijn.

Wij bieden
Wij bieden je een leuke en afwisselende functie, waarin je al je talenten kwijt kunt en veel ruimte is voor initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een inwerk- en opleidingstraject waarbij een ervaren collega je begeleidt en wegwijs maakt met de werkzaamheden. Er heerst een collegiale en informele sfeer waarbij mensen gemakkelijk werk van elkaar overpakken. Stater biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 26 vakantiedagen,13 ATV dagen, en ruime opleidingsmogelijkheden.

Interesse?
Solliciteer direct via de ‘link’ en/of bel voor meer informatie met Fleur Hagens, recruiter. Tel: 06 46853377.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Of reageer via de ‘Solliciteer direct!’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Software Tester, IT, Test coördinator, Bedrijfskundige Informatica, Projectmanagement.