Vacature: Test Consultant

Titel: Medior of Senior .Net Tester
Bedrijf: Capgemini
Standplaats: Utrecht
Contactpersoon: Ingrid de Jong
Telefoonnummer: 06 – 15030906
Aantal uur: 40 uur
Salaris: Goede arbeidsvoorwaarden

solliciteer-direct

=========================================

Wat ga je doen als Test consultant?
Als test consultant ben je verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren en/of uitvoeren van testtrajecten voor implementatie van nieuwe en gewijzigde systemen bij onze klanten in onder andere de rail, aviation, infrastructure, logistics, telecom, industry en de retail markt. Het is jouw taak om testtechnieken, testmethoden en testtooling efficiënt in te zetten.

Onze Test consultants worden betrokken bij het:

 • inspecteren van de testbasis in de vorm van requirements en ontwerp documentatie;
 • ontwikkelen van testgevallen met invoerspecificaties en uitvoervoorspelling;
 • opstellen van end-to-end business process scenario’s;
 • uitvoeren en begeleiden van systeem-, integratie- en acceptatietesten.

In je rol als Test consultant sla je een brug tussen ICT en business en ben je gesprekspartner voor de eindgebruikers, projectmedewerkers en opdrachtgevers bij klanten van Capgemini. Je bent jezelf steeds bewust van het belang en de behoefte van specifieke opdrachtgevers in de private markt om een kwalitatief goed systeem tijdig live te kunnen brengen. Daarnaast heb je ook oog voor (commerciële) kansen bij deze opdrachtgevers.

Werken bij de Test Divisie van Sector Private
Bij de Test Divisie van de Sector Private werk je bij Capgemini in een groep van zo’n 100 testprofessionals samen aan de volwassenheid van het vakgebied Testing, met rollen als testanalist, testengineer, testadvisor, testarchitect, testcoördinator en testmanager. We focussen ons hierbij op diensten, producten en proposities op het gebied van Test Process Improvement (TPI), Managed Testing Services, Test Automation (tooling en Open Source), Cloud, Mobile en Agile. Onze Thougt Leaders publiceren en presenteren regelmatig over het vakgebied Testen.

In samenwerking met de Capgemini Academy leiden we een aantal keren per jaar Young Professionals op in een MasterClass. Mede daardoor zijn we een dynamisch, snel groeiende en succesvolle divisie met een jonge en diverse populatie. Dat biedt veel kansen voor onze medewerkers om zich te ontwikkelen.

Welke Test consultant zoekt Capgemini
Heb je ervaring met testanalyse? Capgemini zoekt Test consultants met drie jaar ervaring in testanalyse en coördinatie van functionele systemen, integratie en acceptatie testen.

Je bent een echte Test consultant met passie voor testen. Je hebt de persoonlijkheid en mentaliteit om je rol als Test consultant bij klanten in de private sector goed in te kunnen vullen. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • minimaal 3 jaar werkervaring als Tester met testmethoden/technieken en testtooling;
 • een certificaat TMap en/of ISEB/ISTQB.

Capgemini verwacht van een Test consultant ook een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Wat bieden wij jou?
Bij Capgemini is het delen van kennis één van de belangrijkste speerpunten. We organiseren regelmatig events waar je kennismaakt met de nieuwste technieken en waar je de belangrijkste ontwikkelingen deelt met collega’s. Ook deelname aan internationale online communities waar Capgemini medewerkers discussiëren over methoden, ontwikkelingen en projecten wordt gestimuleerd. Capgemini biedt je bovendien de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied aan de Capgemini Academy.

Ons arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit:

 • een vast contract met uitstekende faciliteiten voor flexibel werken waaronder een laptop en telefoon;
 • premievrij pensioen;
 • een vaste eindejaarsuitkering aangevuld met tantièmes en 26 vakantiedagen met de mogelijkheid extra dagen bij te kopen;
 • een geheel naar eigen keuze te besteden mobiliteitsvergoeding (je kunt bijvoorbeeld kiezen om deze geheel te laten uitbetalen, maar ook een auto naar keuze of een NS Businesscard behoren tot de mogelijkheden).

Interesse?
Wil jij jezelf verder verbeteren binnen het vakgebied Testing? En ben jij op zoek naar een werkgever waar je werkt op uitdagende opdrachten voor grote organisaties? Solliciteer dan naar de functie Test consultant! Klik hieronder op de link en vul je gegevens in.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Of reageer via de ‘Solliciteer direct!’ button.

Past deze functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ingrid de Jong via ingrid.de.jong@capgemini.com of bel 06 – 15030906

Een assessment maakt onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Tester, Testprocessen, ICT tester, IT, Testprojecten, Software development, Test specialist, Software tester.