TestNet thema-avond over Security

Op 10 december gaat de TestNet thema-avond over security. Ed Muylkens spreekt over Privacy & Security, en waarom die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In zijn presentatie gaat hij in op de toenemende bedreigingen op het gebied van privacy en welke rol daarin is weggelegd voor security. Hij gaat in op het standpunt van de overheid en op de classificatie van gegevens. Hoewel zijn presentatie niet specifiek vanuit de testkant belicht wordt, is het voor testers toch een interessant onderwerp, omdat we allemaal vroeg of laat te maken krijgen met privacygevoelige productiegegevens, en verantwoordelijk gesteld kunnen worden wanneer we met deze gegevens werken.

In de tweede presentatie vertelt Marinus Kuivenhoven over wat er nodig is om het kwaliteitsattribuut ‘security’ te borgen binnen de lifecycle van een informatiesysteem. Hij vertelt over de aanpak van security, de mogelijkheden en onmogelijkheden en hoe requirements vertaald moeten worden naar een succesvolle testaanpak.

Schrijf je in via de TestNet website.