Testbedrijf UL neemt benchmarkmaker over

Het Amerikaanse concern UL heeft het Finse Futuremark overgenomen. Het concern stapt daarmee in de markt voor softwareontwikkeling en wil investeren in Futuremark om het aanbod aan benchmarkprogramma’s uit te breiden. Futuremark logoDe overname van Futuremark door UL is volgens het bedrijf van strategisch belang om aan de groeiende vraag naar prestatiedata te kunnen voldoen. Volgens UL is embedded software een belangrijk onderdeel van producten en biedt de overname de mogelijkheid om klanten te helpen de prestaties van producten te verbeteren.

UL belooft te investeren in de softwareontwikkeling bij Futuremark, zodat het Finse bedrijf zijn aanbod kan uitbreiden. Daarnaast gaat UL ervoor zorgen dat Futuremark op de Aziatische markt kan uitbreiden. Futuremark zou relatief zelfstandig kunnen blijven opereren en de 39 medewerkers blijven bij het bedrijf, waaronder de ceo Jukka Mäkinen.

Futuremark is vooral bekend van zijn benchmarkprogramma’s voor pc’s, smartphones en browsers als 3DMark, PCMark, PowerMark en Peacekeeper. UL is een groot concern voor het certificeren, valideren en testen van onder andere de veiligheid van systemen. Het bedrijf werd al in 1894 opgericht en heeft meer dan tienduizend werknemers in meer dan 100 landen. Een overnamebedrag is niet bekend. Op 31 oktober werd de overname afgerond.

Bron: Tweakers