TestFlight verschijnt in App Store als losse app

Apple heeft een aparte app voor TestFlight uitgebracht in de Amerikaanse App Store. Met de app kunnen ontwikkelaars betaversies van apps beschikbaar stellen aan testers. Apple nam TestFlight begin dit jaar over en kondigde afgelopen juni al enkele vernieuwingen aan. In iOS 8 zal TestFlight de standaardmethode worden om apps te betatesten.

Voorheen moest je bij TestFlight gebruik maken van een mobiele website: via een webpagina kon je betaversies van apps downloaden. Dat had ermee te maken dat TestFlight als externe aanbieder geen app kon uitbrengen omdat de werkwijze die ze hanteren niet voldoet aan Apple’s reviewrichtlijnen. Nu TestFlight officieel onderdeel van Apple is geworden, zijn de regels opeens een stuk soepeler. Ook zijn de grenzen opgerekt: in plaats van 100 toestellen kun je straks 1.000 mensen laten meedoen met een betatest. Die duizend mensen kunnen elk meerdere toestellen gebruiken, zodat je de betaversie van een app op veel meer toestellen kunt laten testen.

De losse app die nu is te downloaden vanuit de Amerikaanse App Store, biedt nog weinig functionaliteit omdat Apple het nog niet officieel geactiveerd heeft. Als je de app installeert en opent krijg je een melding, dat er momenteel nog geen apps zijn om te testen. Uit de screenshots is af te lezen dat je een lijstje krijgt met beschikbare beta-apps, die je vervolgens kunt installeren op een wijze die we kennen van de App Store-app. Ook kun je via de instellingen meerdere toestellen koppelen aan je account, bijvoorbeeld een iPhone en meerdere iPads. Om de app te gebruiken heb je minimaal iOS 8 of nieuwer nodig. Ontwikkelaars kunnen hun betatests straks regelen vanuit iTunes Connect, het ontwikkelaarsportaal van Apple.

Bron: ICulture
Foto: Twitter