Tool om responsive websites te testen

De hele dag vliegen we van het ene device naar het andere. Zo begin je de dag op je tablet om het laatste nieuws te lezen. Later klap je je laptop open om teksten te schrijven. En tussendoor krijg je de een na de andere interessante link binnen op je smartphone.

Een website wordt tegenwoordig niet alleen op desktop bekeken. Die tijd is voorbij. Daarom is het bij de ontwikkeling zaak om rekening te houden met andere devices. Je zou jouw website bijvoorbeeld responsive kunnen maken. Dat betekent dat jouw ontwerp meeschaalt met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Natuurlijk kun je jouw responsive website testen op alle mogelijke devices. Maar je kunt ook gebruik maken van een handige online tool die de devices kan simuleren. Dat scheelt je een berg apparatuur in huis. De Dimension Toolkit is zo’n tool.

Lees hier verder.