Nederland loopt achter op gebied van testen

De dagen van de ‘Dutch school of testing’ zijn voorbij, dankzij de wet van de remmende voorsprong schrijft Jan Jaap Cannegieter in zijn artikel. Hij kreeg deze eye-opener ‘down under’ en het gaf hem een nieuwe kijk op testen.

Jan Jaap schrijft: “In de jaren ‘90 zijn er in Nederland verschillende testmethoden ontwikkeld. Enkele grondleggers van het testen in Nederland spraken veel op buitenlandse conferenties, Nederlandse boeken over testen zijn vertaald in diverse talen en in het buitenland werd zelfs gesproken over de ‘Dutch school of testing’. Toen liepen we internationaal gezien inderdaad voorop in de testwereld”.

Hij vervolgt zijn verhaal met: “Ik denk dat er vervolgens sprake is geweest van de ‘wet van de remmende voorsprong’. We zijn blijven hangen in de methoden die in de jaren 90 zijn ontwikkeld, terwijl in het buitenland de ontwikkeling van testmethoden verder is gegaan. En dan doel ik op ontwikkelingen zoals context driven testen, exploratory testen en rapid software testen. Die ontwikkelingen beginnen pas de laatste tijd vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland, terwijl exploratory testen toch echt al meer dan tien jaar geleden is ontstaan.”

Lees hier het hele artikel van Jan Jaap.