TestNet bespreekt EXIN e-competence register

TestNet organiseert op dinsdag 19 februari 2013 een thema-avond rondom Locatie het EXIN e-Competence Register. Dit register maakt de arbeidsmarkt van IT-professionals transparant en EXIN ontwikkelt het in internationaal verband waarbij de testcompetentie de primeur heeft. Tijdens deze interactieve thema-avond wordt er gesproken over welke competenties een tester moet bezitten.

Het e-Competence Register is volgens de omschrijving op de TestNet website goed nieuws voor IT-professionals, bedrijfsleven en overheid. Want de competenties van IT’ers worden voor het eerst internationaal erkend en inzichtelijk gemaakt. Op een objectieve en transparante wijze. IT-professionals krijgen zodoende de waardering die zij verdienen. En werkgevers kunnen hun teams optimaal samenstellen. Het EXIN e-Competence Register betekent een kwaliteitsimpuls voor de hele IT-sector. Het e-Competence Register maakt duidelijk wat de competenties zijn van een individuele IT-professional. Daarmee weet de IT’er waar en hoe hij kan worden ingezet en hoe hij verder kan groeien in zijn vak.

Tijdens deze thema-avond gaan de sprekers uitvoerig in op het e-Competence register en de competentie “B.3. Testing”. De competentie Testing is de afgelopen weken met onder andere TestNet leden, Sogeti en andere partijen uitgewerkt. Deze uitwerking en criteria bespreken ze graag met de bezoekers van de thema-avond. Dit is dus een mogelijkheid om je inbreng te laten horen. Daarnaast bieden ze een aantal leden van Testnet de kans om, vanaf week 12, aan een gratis assessment deel te nemen. Namens EXIN zijn Paul Willockx en Maarten Dolf Desertine aanwezig.

Agenda van deze avond:

18:00 Ontvangst + Diner
19:00 Welkom en introductie door de voorzitter van TestNet, Michiel Vroon
19:10 Start bijeenkomst – 1e deel (uitleg e-competence register + Testing competentie)
20:00 Koffiepauze
20:15 2e deel (Voorgestelde invulling van Testing Competentie + feedback)
21:15 TestNetwerkborrel

Meer informatie en inschrijven via de TestNet website.