TestNet thema avond over Crowdtesting

TestNet organiseert op 15 januari een thema-avond in het NBC te Nieuwegein. Het programma van deze thema-avond staat in het teken van “Crowdtesting”. Crowdtesting is een vorm van crowdsourcing waarbij een taak die eigenlijk door een tester of test organisatie zou moeten worden uitgevoerd, uitbesteed wordt aan een willekeurig publiek dat deze taak uitvoet. Er zijn al vele organisaties die op dit terrein hun diensten aanbieden zoals BugFinders en uTest.

Deze organisaties vertrouwen op een gemeenschap van meer dan 50.000 testers uit meer dan 150 landen wereldwijd. De testen worden uitgevoerd op verschillende randapparatuur, met verschillende configuraties en onder representatieve omstandigheden. Crowdtesting, ook wel “in-the-wild testing” genoemd, omvat: functional-, security-, load-, localization- en usability testing.

Heeft “in-the-wild testing” een veel breder bereik dan de traditionele testmethoden? En voor welk doel kunnen we ze gebruiken? Wat betekent crowdtesting voor ons? Kunnen we als tester een zakcentje bijverdienen? Kunnen we hiermee ons dagelijks brood verdienen? Hoe werkt crowdtesting? Wat zijn onze praktische ervaringen? Wat levert crowdtesting nu op?

Voordat ze dieper ingaan op crowdtesting, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn van een “bug”. Uiteindelijk moet testen ook wat opleveren! Daarom hebben ze Martin Mudge, Technical Director van BugFinders (UK), gevraagd om een presentatie te geven over zijn whitepaper: “How Much do your bugs cost?” In het tweede deel van zijn presentatie geeft Martin uitleg over “Crowdtesting – How does it work”? Martin geeft een demonstratie over hoe BugFinders crowdtesting organiseert. Administratie, interne kwaliteitscontrole en rapportage spelen hierin een belangrijke rol. Ook laat hij zien wie wereldwijd zijn “beste” tester is.

Stéphanie Heidstra is een ervaren testprofessional. Zij vertelt over haar ervaring met testen in de uTest testing community. Zij zal vooral de praktijk toelichten, dus: hoe kom je in aanmerking, hoe word je ondersteund, hoe krijg je testwerk, en hoe verloopt de betaling en communicatie met de opdrachtgever? Ook is er een ruime gelegenheid om vragen te stellen.

De agenda van deze avond is:
18:00 Maaltijd
19:00 Welkom
19:05 Presentatie Deel 1 Martin Mudge, “How Much do your bugs cost”?
19:35 Presentatie Deel 2 Martin Mudge, “Crowdtesting – How does it work”?
20:05 Pauze
20:25 Presentatie Stephanie Heidstra, “Practical experiences with Crowdtesting”
20:55 Afsluiting
21:00 TestNetwerkborrel

Meer informatie en registreren hier.