Hoe worden we nu echt Agile testers

Dat is de rode draad van het TestNet najaarsevenement 2012 dat wordt georganiseerd op 2 oktober in het NBC te Nieuwegein. Als keynotespreker opent Arie van Bennekum het evenement met zijn visie op Agile ontwikkeling en testen. Arie is één van de opstellers van het Agile manifesto.

’s Avonds vertelt Peter Zimmerer, een testexpert uit Duitsland, over zijn ervaringen met Agile testen in de afgelopen 10 jaar. Peter was al in 2002 betrokken bij Agile testen.

’s Ochtends zijn er maar liefst 5 tutorials/workshops. Daarvoor kunnen leden zich apart aanmelden. Verder zijn er tijdens het evenement ook nog diverse tutorials en workshops onder de titel “Agile Workshops”.

’s Middags en ’s avonds zijn er dan de bekende presentaties in parallel-tracks. Alles in het teken van Agile. Soms met een historisch perspectief, anderen op de toekomst gericht en zelfs met een knipoog. Want ook Stan Laurel & Oliver Hardy maken hun opwachting.

Daarnaast kunnen de bezoekers ook echt “agile” aan de gang gaan in de Open Space waar je met vakgenoten in discussie kunt gaan over elk Agile onderwerp dat jou aanspreekt. Arie van Bennekum zal aanwezig zijn bij de open space discussies.

Kom je één of meerdere dagdelen langs, meld je gelijk aan op de TestNet website. Let op dat er een aparte aanmeldpagina voor de tutorials is waar je ook een keuze voor 1 van de tutorials opgeeft. Uiteraard kun je ook alleen de middag of de avond bijwonen. Ga naar de TestNet website voor meer informatie over de tutorials en over het hoofdprogramma.

Zoals altijd is het evenement gratis voor leden. Niet-leden kunnen het middag- en/of avondgedeelte bijwonen, daarvoor betalen zij 50 euro door op de dag zelf een eenmalige machtiging in te vullen. Of je wordt snel TestNet-lid, dat kost voor de rest van 2012 maar 42,50 (zie het aanmeldingsformulier op de website).