Belangrijke mijlpaal TestNet Jubileum boek

Zoals jullie allemaal weten is het jubileum jaar dit jaar. TestNet bestaat alweer 15 jaar. In navolging van het vorige jubileum wordt er ook dit jaar gewerkt aan een jubileum boek. De Jubileum Boek commissie, ook wel bekend van de twitterhash-tag #juboco, bestaat uit Anko Tijman, Ard Kramer, Andreas Prins, Derk-Jan de Grood, Hans van Loenhoud, Huib Schoots, Jeroen Rosink en Pepijn van de Vorst. Ze hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het manuscript. Op 1 maart hebben ze weer een grote mijlpaal bereikt. Het boek is in de externe review.

TestNieuws, vroeg twee van de auteurs om een reactie.

“De externe review is altijd een spannend maar mooi moment”, zegt Derk-Jan de Grood, “We zijn geloof ik 1 september begonnen. Tijdens het TestNet event op 4 oktober hebben we natuurlijk een workshop verzorgt, maar daarna hebben we vooral als team samengewerkt. Eerst veel content gecreëerd en de laatste weken hebben vooral lopen schaven aan de tekst van het boek. Het is mooi om te zien hoe het elke week weer beter wordt. Maar het blijft intern. Nu is het boek van voldoende kwaliteit om het aan een onafhankelijke en kritische blik te tonen. We hebben er al het vertrouwen dat we voor de deadline klaar zijn en ons manuscript naar de uitgever kunnen sturen”

Andreas Prins: “In het boek kijken we naar de trends en de wijze waarop het testvak veranderd. Best wel uniek, want volgens mij is er nog geen publicatie van deze omvang over dit onderwerp verschenen. Het boek is geschreven door acht Nederlandse testers met verschillende achtergrond en bevat daarnaast tekstbijdragen van een groot aantal internationale thoughtleaders. Fiona Charles, Gojko Adzic, Lee Copeland, Lisa Crispin en Paul Gerrard. Om maar paar te namen te noemen.”

Het TestNet Jubileum boek maakt inzichtelijk waarom de vraag naar bepaalde rollen zullen verdwijnen en hoe testers daar op in kunnen spelen. Het is daarom bij uitstek geschikt voor de ambitieuze testprofessional die zich niet laat verassen, maar juist voorsorteert op de toekomst.