Programma TestNet Testing Back 2 Basics

Testnet organiseert op 7 februari, in het NBC te Nieuwegein, een thema avond onder de titel “Testing Back 2 Basics”. Deze thema-avond is gericht op het bevorderen van inzicht en het vertalen van theoretische kennis in praktisch handelen. En wat stelt dat voor eisen aan het gedrag dat nodig is om een functie goed uit te voeren en uiteindelijk succesvol te zijn in testen. Een aantal testmanagers presenteert deze avond hun praktische ervaringen. Hieronder het programma van de avond.

18:00 Maaltijd

19:00
Introductie Testing Back 2 Basics (Eddy van den Berg)
De ware kunst van het testen is om het juiste “wapen” te kiezen, op het moment van “de strijd”. Elke situatie is uniek, elk bedrijf is uniek. Evalueer altijd de situatie en plan vervolgens. Als lid van de TestNet evenementen commissie geef ik jullie een korte introductie over wat ik bedoel met Testen Back 2 Basics.

19:20
Testing Back 2 Basics: Testen van websites (Gertjan Slappendel)
Praktijkvoorbeeld om met beperkte middelen een website succesvol te testen. Niks meer, niks minder.

19:50 Koffiepauze

20:10
Testing Back 2 Basics: Pragmatisch werken (Rien van Vugt)
De praktijk volgt niet altijd de theorie en de dingen die in je testplan je zo zorgvuldig hebt voorbereid. Soms moet je improviseren om de klus te klaren. Deze presentatie toont jullie wat eenvoudige hulpmiddelen en “my favourite practices” van pragmatische oplossingen en ervaringen uit mijn verleden.

20:40
Testing Back 2 Basics: Persoonlijke vaardigheden (Menno Loggere)
Persoonlijke vaardigheden, waar sta jij eigenlijk? Ben je bewust van je sterke en zwakke punten? Geef je de energie aan het verbeteren van wat anderen je zwakke kanten vinden, of geef je de energie aan het gebruiken van je sterke punten? Jijzelf bent de enige die op deze vragen antwoord heeft. Op de deze thema-avond krijg je de aandacht om hier eens goed over na te denken.

21:10 Afsluiting
21:15 TestNetwerkborrel

Je kunt je aanmelden via de TestNet website.