TestNet thema avond Testing Back 2 Basics

Testnet organiseert op 7 februari 2012, in het NBC te Nieuwegein, een thema avond onder de titel “Testing Back 2 Basics”. Deze thema-avond is gericht op het bevorderen van inzicht en het vertalen van theoretische kennis in praktisch handelen. En wat stelt dat voor eisen aan het gedrag dat nodig is om een functie goed uit te voeren en uiteindelijk succesvol te zijn in testen. Een aantal testmanagers presenteert deze avond hun praktische ervaringen. Meer informatie volgt binnenkort op de website van TestNet. In ieder geval is al zeker dat Gertjan Slappendel en Rien van Vugt sprekers zijn.

Hieronder de omschrijving van het thema in de vorm van een vertaling uit het boek “Leadership Lessons of the U.S. Navy SEALS”:
 
De wereld is zeer complex geworden, maar soms ziet de wereld er anders uit dan het wordt gepresenteerd. Het is niet alles goud wat er blinkt. In sommige situaties moet je pragmatisch zijn en loslaten wat je hebt geleerd. Ik ben niet tegen de ontwikkeling van methoden en technieken over de afgelopen 20 jaar, ze hebben allemaal bijgedragen tot een hoger volwassenheidsniveau van ons testvak. De ware kunst van het testen is om het juiste “wapen” te kiezen, op het moment van “de strijd”. Elke situatie is uniek, elk bedrijf is uniek. Evalueer altijd de situatie en plan vervolgens.
 
Je kunt dit lezen als de stelling dat het niet alleen draait om de kist met gereedschap en kennis op het gebied van testen, maar juist de persoonlijke vaardigheden die leiden tot een succes van een project of opdracht. Alles staat of valt bij goede communicatieve vaardigheden en persoonlijke kracht. Goed kunnen omgaan met mensen, kunnen luisteren, praktisch en handig zijn en goed kunnen organiseren zijn belangrijke vereisten.