TestNet thema-avond NOORD Security en Agile

Patrick de Brouwer is een “ethical hacker” gespecialiseerd in security testen en trainingen op dit gebied. Security is in deze tijd een van de snelst groeiende onderwerpen in de IT. Steeds meer websites worden door onbekenden gecompromitteerd die er vervolgens vandoor gaan met ontzettend waardevolle gegevens. Dit kan een bedrijf veel geld en tijd kosten. Tijdens deze TestNet bijeenkomst zal Patrick de Brouwer, trainer en security consultant aan de Security Academy te Woerden enkele demonstraties geven van hacks die in de praktijk veel voor komen. Cross-Site Scripting (XSS) en SQL Injections (SQLi) zullen tijdens deze 45 minuten aan de orde komen.

Veel bedrijven zijn kwetsbaarder dan zij denken. Het vinden van XSS en SQLi kwetsbaarheden is vaak een kwestie van seconden. Met 1 à 2 karakters kan een hacker vaak al bepalen of de desbetreffende website kwetsbaar is voor een van deze aanvallen. Vervolgens kan de hacker kwaadaardige code uitvoeren om zo eventueel gegevens te achterhalen of zelfs om gebruik te maken van het systeem zonder valide authenticatiegegevens. Cross-Site Scripting en SQL Injections zijn tot op de dag van vandaag de meest voorkomende kwetsbaarheden in websites die toch voor een webmaster zeer makkelijk weg te voorkomen zijn. Zorg dat je erbij bent en leer hoe je zelf op uw eigen (bedrijfs)website kwetsbaarheden kunt spotten.

Daarnaast verzorgen Astrid Brieer en Johan Vink van de TestNet werkgroep Agile tijdens deze TestNET thema-avond Noord een interactieve sessie.

Meer informatie en aanmelden via de TestNet website.