Testen als er levens van af hangen

Bij testen maken we altijd een risico-analyse. Meestal zijn de risico’s van financiële aard. En het ergste risico is vaak de potentiele imagoschade. Maar sommige testers weten uit ervaring dat het grootste risico bij hun systeem is dat er mensen lichamelijk letsel kunnen oplopen. Wat betekent dit voor de tester?

Twee experts op dit gebied gaan je er over bijpraten tijdens de TestNet thema-avond op 8 december. Chris Schotanus die zich onder andere zal afvragen of het voor een computersysteem (en de schade die eruit kan volgen) wel uitmaakt of er mensenlevens in het spel zijn. Verder gaat Peggy Hogendoorn in op wat testen betekent bij systemen die het werk van de Politie ondersteunen. Uiteraard is er ook volop ruimte voor vragen en discussie.

Meer info en aanmelden op de website van TestNet.