Hackers moeten hosters helpen security testen

De hostingbranche maakt nog te weinig gebruik van de kennis en vaardigheden die aanwezig zijn in de hackergemeenschap. Dat moet anders, vindt de branche zelf. “Er loopt veel ongebruikt talent rond in de hackersgemeenschap.” zegt Yom Schutte, voorzitter van stichting ISPConnect, branchevereniging voor Internet Service Providers. “Maar de eindverantwoordelijkheid voor de veiligheid van een website ligt bij de maker.”

Het bedrijfsleven zou hun voordeel moeten behalen met het inzetten van deze experts. Jeroen van Beek is ethisch hacker en docent Offensive Technologies aan de Universiteit van Amsterdam. “Er is vanuit het bedrijfsleven veel vraag naar handige jongens die security begrijpen. En die problemen ook op kunnen lossen”, aldus van Beek. “Investeren in het testen van systemen voordat men ‘live’ gaat kan bedrijven veel geld en stress besparen doordat men op deze manier veel securiteitincidenten kan voorkomen.”