Call for papers TestNet najaarsevenement

Dit jaar organiseert TestNet het najaarsevenement op dinsdag 4 oktober 2011 in het NBC te Nieuwegein. In de ochtend zijn er 4 tutorials van 3 uur. In de middag en avond zijn er dan in totaal 16 presentaties van 45 minuten, omlijst met keynotes.

Het thema is “Cloud testing; roze wolk of gebakken lucht?”. Virtualisatie, testen in de cloud, cloudtesting, laaS, PaaS en SaaS om maar een paar termen te noemen. Is de cloud inmiddels volwassen geworden? En hoe beweeg je als tester, testafdeling of als testleverancier mee in deze ontwikkelingen? Het najaarsevenement is een mooie gelegenheid om je ervaringen te delen met je vakgenoten.

Bijzonder dit jaar is dat Release Magazine een speciale editie uitbrengt die geheel in het teken staat van testen en het TestNet najaarsevenement. TestNieuws heeft hier onlangs al eerder over bericht. Alle TestNet leden krijgen eind september een gratis exemplaar thuisgestuurd. De inzenders voor het najaarsevenement krijgen de unieke kans om niet alleen op de bühne van het najaarsevenement te staan maar tevens een artikel over hun onderwerp te publiceren in Release Magazine. Wordt je geselecteerd als spreker, dan mag je ook publiceren! Als je niet bent geselecteerd als spreker en je hebt wel een goed artikel voorgesteld, dan kijkt de TestNet Nieuws redactie, onafhankelijk van de selectiecommissie, of het artikel los kan worden geplaatst. Voor de lengte van een artikel moet je denken aan 1 à 2 kantjes A4 tekst.

Stuur jouw voorstel voor een tutorial of een presentatie in via het emailadres evenement@testnet.org. De uiterste inleverdatum is 20 juni 2011. De evenementencommissie van TestNet zal uit de inzendingen een evenwichtig programma samenstellen.

Praktische zaken met betrekking tot de inzendingen:
– Presentatie, beschikbare tijd 45 minuten (16 plaatsen op het programma)
– Tutorial, beschikbare tijd 3 uur (4 plaatsen op het programma)

Beschrijf de volgende onderwerpen in je inzending:
– Soort inzending (presentatie of tutorial)
– Titel van de presentatie/tutorial
– Onderwerp van de presentatie en relatie met het thema
– Samenvatting van de presentatie (maximaal 20 regels)
– 3 Highlights die je presentatie uniek maken
– Beoogd publiek (beginners / gemiddeld / gevorderd)
– Wel of geen demo van tool(s)
– Naam presentator (en eventuele tweede presentator)
– Contactgegevens (email en telefoon)
– Biografie van de spreker(s) (maximaal 5 regels per spreker)
– Beschrijving van de praktijkervaring met het onderwerp (maximaal 5 regels)
– Beschrijving van de ervaring met presenteren
– Wil je een artikel over dit onderwerp plaatsen in de TestNet special van Release Magazine?

De planning voor deze call for papers is:
20 juni 2011: sluiting inzendtermijn
11 juli 2011: bekendmaking geselecteerde sprekers en auteurs
1 augustus 2011: uiterste inzenddatum definitief artikel
23 augustus 2011: uiterste inzenddatum definitieve presentatie

Deze data zijn hard. Heb je nog vragen? Mail die dan aan evenement@testnet.org (presentatie) of tnn@testnet.org (artikel).